Hamarosan itt a hibrid Ford C-Max

forrás: Ford Vagép

2010 június 7.

2013-ban hagyományos és konnektoros hibrid hajtáslánccal is piacra kerül a Ford C-Max Európában. Két hibriddel bővül a Ford tervei szerint az új C-Max európai kínálata, egy hagyományos és egy konnektoros hibrid is készül.

Mindkét kivitelt a Ford valenciai üzemében szerelik össze, melyet 300 millió eurós beruházással modernizálnak a következő három évben. A C-Max HEV (Hybrid Electric Vehicle) és PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) a teljesen elektromos, 2011-ben debütáló Ford Transit Connecthez és a 2012-re tervezett elektromos Focushoz csatlakozik majd a Ford alternatív kínálatában.

Tekintve, hogy a világ második legnagyobb hibridgyártója, a Ford komoly tapasztalatokkal rendelkezik az alternatív hajtás terén. Elsősorban Amerikában koncentrálódnak hibrid modelljei, ám tudását pár éven belül Európára is kiterjeszti a cég, 2013-ban érkezik az első hibrid modelljük hozzánk.

A Ford ma bejelentette, hogy az első európai hibrid modelljüket az ősszel bemutatkozó új C-Maxból alakítják ki. Az elektromos motorral megtámogatott modelleket a típus ötszemélyes kivitelére építik.

A C-Maxot Spanyolországban, Valenciában gyártják majd, ehhez kapcsolódóan 300 millió eurót fektet be a Ford, ebből 27 millió a hibrid modellekre vonatkozó költség.