Focus cikkek

Új Ford Focus klímával és fluxus kondenzátorral


2015 okt. 21

2015. október 21. emlékezetes dátum a filmrajongóknak, hiszen a Vissza a jövőbe filmben Marty McFly épp erre a napra utazik előre az időben. A Fordnál úgy gondolták, egy rendhagyó opcióval veszik ki részüket az ünneplésből.
A cikk itt folytatódik

,

Jön az új Ford Focus túraautó


2010 dec. 15

Észak-Amerikától Ázsián át Európáig mindenütt felbukkan majd a Focus Race Car– ahogy az alapmodell, ez is globális hódításra készül. A kétliteres, turbós Ecoboost-motor kerül a versenygépbe, még nem dőlt el, hogy pontosan mekkora, de legalább 300 lóerős teljesítménnyel.

A cikk itt folytatódik

Jövőre érkezik a Focus Coupé


2010 dec. 8

Tény, hogy az új Ford Focus a jelenlegi öt helyett csak négy karosszériavariánssal készül, háromajtósként nem lehet majd megvenni. Ám nagyjából tíz éve minden évben hallani arról pletykát, hogy a Ford dolgozik egy sportkupén, amely elvben a Coupé-Cabriolet utódja lehet.

A cikk itt folytatódik

Új Ford Focus ST Párizsban


2010 nov. 22

A dinamikus Ford Focus ST főszerepet kapott a 2010-es Párizsi Autószalonon. Az 5-ajtós ferdehátú, a 4 ajtós szedán és az 5-ajtós kombi együtt volt látható – ez az első alkalom, hogy a Focus család teljes új generációja egyszerre tárul a közönség elé.

A cikk itt folytatódik

Személyre szabott légzsákok a Fordtól


2010 okt. 4

2012-ben mutatja be a Ford a teljesen megújult, a vezetők és az utasok testméreteihez alkalmazkodó, személyre szabott légzsákjait. A vezetőoldali légzsáknak más a formája: alsó részére egy sekély behúzódást, alá egy zsebet alakítottak ki, így megfelelőbb védelmet nyújt a mellkasi szerveknek, illetve a bordáknak.

A cikk itt folytatódik

Erősebb az új Focus ST


2010 szept. 27

Tanulmányautónak hívja a Ford a Párizsi Autószalonon bemutatásra váró Focus ST-t, de nem valószínű, hogy sokat fog változni a sorozatgyártásig. 2012-re várható a direktíváknak megfelelően környezettudatosra idomított forró ferdehátú, addig meg kell elégednünk a bronzszínű ötajtós fényképeivel.

A cikk itt folytatódik

Extrém körülmények között tesztelik az új Focus-t


2010 szept. 1

A jövőre Európában, Amerikában és Ázsiában egyszerre érkező legújabb generációs Ford Focus-t a bolygó legextrémebb helyein teszi próbára: autóztak vele befagyott tavakon, átvágtak vele a legforróbb sivatagokon, és túlterhelve kanyarogtak vele az Alpok szerpentinjein, hogy a modellt a lehető legmegbízhatóbbá formálják.

A cikk itt folytatódik

400 lőerős Ford Focus RS tunning


2010 aug. 25

A Focus RS-nek sok mindenre van szüksége, de tuningra nincs. Gyári állapotában 300 lóerős az a 2,5 literes kényszerlélegeztetett sor ötös, ami hajtja, csúcsnyomatéka pedig 400 newtonméter, szóval erőben nincs hiány.

A cikk itt folytatódik

A Ford Vagép szalonban járt a Nap Szépe


2010 aug. 18

Több száz lány pózolt már a SZON oldalain Janics Attila kamerája előtt. A fotós több éve készít felvételeket a Nap Szépe oldalára és szerdán a Ford Vagép szalonban járt.

A cikk itt folytatódik

,

Új Focus ST premier Párizsban


2010 aug. 9

Ősszel, a Párizsi Autószalonon nemcsak az új Ford Focus alapváltozatait, hanem az ST-t is kiállítják. Év elején, Detroitban már láthattuk a Focus új generációját, a következő lépésben, a Párizsi Autószalonon az ST kivitelt leplezik le.

A cikk itt folytatódik

Hirvonen tesztelte a Focus RS500-ast


2010 júl. 28

A Focus RS lezárásaként különleges szériát dobott piacra a Ford. Az RS500 a normál RS-nél erősebb, amihez különleges kialakítás társul. A 305 helyett 350 lóerős motorral 5,6 másodperc alatt gyorsul százra a ferdehátú, míg végsebessége 265 km/óra.

A cikk itt folytatódik

Ford WRC sikerek Új Zélandban


2010 júl. 26

Egy kivétellel Sebastien Loeb nyerte az összes aszfaltos versenyt 2004 óta a rali-világbajnokságon, a Fordnak nem termett babér. A 2006-os Monte Carlo-rali a kivétel, ahol Marcus Grönholm megelőzte. Új Zelandban most újra sikerült a bravúr.

A cikk itt folytatódik

Ford Focus RS Le Mans Classics


2010 júl. 12

A hatvanas években a Ford GT40 az autóversenyek legyőzhetetlen hősének számított. 1966-ban Le Mans-ban mindhárom dobogós helyezést megszerezte a típus. Akkor a Le Mans-i huszonnégy órás versenyen három Ford GT40-est egymástól csupán méterekre intett le a célban a kockás zászló, ekkor legenda született.

A cikk itt folytatódik

Bombasiker a Ford Focus RS500


2010 jún. 2

Leleplezése után 12 órával elkelt a Ford Focus RS500 különkiadás összes, Nagy-Britanniának szánt példánya. Különkiadással búcsúztatja a Ford a Focus RS aktuális generációját, a modell 350 lóerős motort kapott, Európában összesen ötszáz darabot dobnak piacra belőle.

A cikk itt folytatódik

Még mindig a Ford a magyarok kedvence


2010 máj. 31

A Ford 2010 tavaszán 12,3%-os piaci részesedést elérve tovább erősítette első helyét a magyarországi személyautó- és haszongépjármű piacon. Magyarországon 2010 első négy hónapjában is az egyébiránt a teljes piacot tekintve is hazánk legnépszerűbb modelljének bizonyuló Ford Focus volt.

A cikk itt folytatódik

Monster Ford Fiesta WRC a Rally Világbajnokságon


2010 máj. 24

Alig néhány nappal azután, hogy élete első európai versenyén, a Rally Világbajnokság törökországi futamán mérette meg magát a Monster Energy Ford Focus RS WRC volánja mögött, Ken Block bejelentette, hamarosan érkezik a Gymkhana 3 2011 Ford Fiesta

A cikk itt folytatódik

,

A Ford a legtisztességesebb autógyár?


2010 máj. 20

A Ford egyike a világ legetikusabb vállalatainak, derült ki a számos iparág vállalatainak üzletmenetét vizsgáló kutatásból. Más autógyár nem került a listára. Az Ethisphere Institute rangsorolása alapján a Ford felkerült a világ 100 legetikusabb vállalatának listájára.

A cikk itt folytatódik

Ford – Microsoft az olcsóbb elektromos autókért


2010 máj. 17

A Ford és a Microsoft közös fejlesztésében készült Hohm rendszer szolgál majd platformul a jövőben az elektromos autók tulajdonosainak gépjárművük újratöltése, valamint és otthonaik energiafelhasználásának optimalizálása érdekében.

A cikk itt folytatódik

Melyik Fiesta fejezi ki az egyéniséged?


2010 máj. 6

A Ford Európában kivételes sikerre vitte az immáron a Ka-tól a Fiesta-n, Focus-on, Kuga-n, Mondeo-n és S-Max-on át a Galaxy-ig elérhető Individual koncepcióját: amelynek segítségével a vásárlók a egyéniségükhöz igazíthatják leendő autójukat.

A cikk itt folytatódik

,

Vadiúj Fordokkal üldöznek a rendőrök


2010 ápr. 21

500 új 100 lóerős Ford Focus kombi járőrautót adott át a rendőrségnek Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter Budapesten. Még idén további 360 járművet állítanak szolgálatba, és további 900 gépkocsi bérleti szerződésének megkötése van folyamatban.

A cikk itt folytatódik