Új Ford Focus klímával és fluxus kondenzátorral

Részletek itt

2015 október 21.

2015. október 21. emlékezetes dátum a filmrajongóknak, hiszen a Vissza a jövőbe filmben Marty McFly épp erre a napra utazik előre az időben. A Fordnál úgy gondolták, egy rendhagyó opcióval veszik ki részüket az ünneplésből.

Az amerikai Ford érdekes módját választotta a film előtti tisztelgésnek. A honlapjukon az október 21. és 26. közötti időszakra elérhetővé ígértek egy különleges extrát a Focushoz és Fiestához. Ez nem más, mint a híres fluxuskondenzátor, az időutazás kulcsa a Vissza a jövőbe filmből. Meg is kérik rendesen az árát, mégpedig 1,2 millió dollárt.

Ne felejtsük, az eredeti filmben az időutazáshoz legalább 88 mérföldes (kb. 141 km/h) sebességet kellett elérni. Ezt egy Focus vagy Fiesta már könnyedén teljesíti, mint ahogy a maga korában a filmes DeLorean DMC-12 sportautó is – csak ugye sokkal rövidebb nekifutással.

A prototípust még 1978-ban mutatták be, a román–magyar származású ötletgazda, John DeLorean ötlete nyomán, végül a sorozatgyártás 1981-től indult az észak-írországi Dunmurryben. Nagyjából 9000 példány készült el, de aztán1982-ben véget is ért a típus pályafutása. Bár a kocsi nem futott be akkora sikert, mint a film, azért sok-sok érdekes megoldást láthattunk rajta.