A Ford kamerája már benéz a kereszteződésekbe is

Részletek itt

2015 augusztus 27.

A korábban csak luxusautókban alkalmazott rendszer megoldást jelent a beláthatatlan kereszteződések problémájára.

Az egyik legkellemetlenebb és legveszélyesebb szituáció, amikor beláthatatlan kereszteződésben kénytelenek vagyunk a kelleténél beljebb megállni, hogy lássuk, jön-e valaki a másik irányból. A Ford új technológiája az ilyen helyzetekben segít, mivel a kamera a vezetőnél jóval hamarabb látja a takarásban lévő területeket. A hűtőrácsba épített 1 megapixeles, 180 fokos látószögű kamera a műszerfalon lévő 8 hüvelykes érintőkijelzőre továbbítja a képet.

Az új Ford S-Max és Galaxy modellekhez opcióként már megrendelhető innovatív osztott első kamera az első hűtőrácsba épített videokamera segítségével 180 fokos látószögű képen jeleníti meg az autó előtti terület képét. Ez kiváló szolgálatot tesz a beláthatatlan kereszteződésekben vagy a kocsibejáróról való kihajtáskor, hiszen a berendezés nemcsak a közelítő járműveket, hanem a kerékpárosokat és a gyalogosokat is tisztán jelzi.

Mind voltunk már ilyen helyzetben, így jól tudjuk, hogy nemcsak egy kereszteződés jelenthet problémát, hanem akár egy benyúló fatörzs vagy egy bokor is

– vélekedett Ronny Hause, a Ford Európa Vezetősegítő Elektronikus Rendszerek részlegének mérnöke, akinek csapata a fejlesztés során szorosan együttműködött az amerikai kollégákkal.