Jövőre érkezik a Focus Coupé

forrás: Ford Vagép

2010 december 8.

Tény, hogy az új Ford Focus a jelenlegi öt helyett csak négy karosszériavariánssal készül, háromajtósként nem lehet majd megvenni. Ám nagyjából tíz éve minden évben hallani arról pletykát, hogy a Ford dolgozik egy sportkupén, amely elvben a Coupé-Cabriolet utódja lehet.

Most úgy hírlik, végre el is készül az autó. Az Autoexpress információ szerint jövő év elején, a Detroiti Autószalonon egy tanulmánnyal mutatja meg a Ford, hogyan képzeli a következő kupéját. A Ford kupéja várhatóan nem fog annyira elütni a Focustól.

Az autón lesznek formai megoldások, amelyek a Caprira utalnak, köszönhetően annak, hogy a tervezők irodáiban a falakra kitették a klasszikus modell képeit, hogy folyamatosan meglegyen az inspiráció. Ez persze nem azt jelenti, hogy retro modell születne, a Ford kupé modern lesz.

A tanulmányautóba az ősszel bemutatott ST technikája kerül, azaz 250 lóerős, 2,0 literes turbómotor biztosít remek dinamikát a kocsinak. Nagyjából hat másodperc alatt képes lesz elérni a 100-as tempót álló helyzetből, a végsebessége pedig eléri a 250 km/órát.

Természeten egyszerűbb motorokkal is elérhető lesz a kupé, sőt dízelvariáns is készül, ugyanakkor a következő RS-hez is ez adja majd az alapot. Utóbbira azonban még vagy öt évet várni kell, tekintve, hogy az egyszerűbb variánsok is csak 2012-ben kerülnek a kereskedésekbe.