Vadonatúj C-MAX és Grand C-MAX

forrás: Ford Vagép

2010 december 1.

A vadonatúj Ford C-MAX család a többcélú járművek kedvelőinek két rendkívül kiemelkedő modellt kínál: a sportos ötüléses C-MAX-ot és a tágas hétüléses Grand C-MAX-ot. Mindkét jármű magában hordozza a rugalmasságot, a tágas belső teret, a praktikusságot.

Most pedig az újratervezés gyümölcseként még családbarátabb autóvá vált. A Grand C-MAX hátsó tolóajtajával, szabadon állítható hétüléses elrendezésével könnyedén átalakítható, hogy minden családi igénynek megfeleljen. Lehetőség van arra, hogy a középső üléssor belső ülését lehajtva 2+2+2-es elrendezésre alakítsuk át a belső teret, ami megkönnyíti az átjárást az autó belsejében.

[youtube]GofD5q3Hvuo[/youtube]

Az ötüléses C-MAX egyszerre kínál sokoldalúságot és egyszerűséget, mivel a három hátsó ülés lehajtásához egy kézre van csak szükség. Az opcionális Comfort Seat System segítségével pedig még tágasabb 2+2-es elrendezést hozhat létre a hátsó sor külső üléseinek szét- vagy egymáshoz csúsztatásával.

Üdvözöljük a kormányzás nélküli parkolás világában! E technológia segítségével az autónál mindössze 1,2-szer hosszabb párhuzamos parkolóhelyre is beállhat. Miután ellenőrizte, hogy a parkolóhely mérete elegendő-e, a rendszer bekormányozza az autót, miközben Ön kezeli a fék- és a gázpedált. Nyugodtan engedje el a kormányt a parkolásnál!

A Ford kinetikus dizájn jegyében kialakított C-MAX és Grand C-MAX belsejét minőségi huzat, lágy LED-világítás és ötletes elhelyezésű vezérlők jellemzik. A pilótafülke elrendezése lehetővé teszi az ülés magasítását, mely biztosítja a vezető számára az út jobb láthatóságát. A nagy, egy darabból készült napfénytető a tágasság és a szabadság érzését nyújta.

A C-MAX és a Grand C-MAX erejét az új 1,6 l EcoBoost turbófeltöltős benzinmotor adhatja. A Ford ECOnetic technológia részeként egy hagyományos 2 literes benzinmotor erejével rendelkezik, azonban 18%-kal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, és mindössze 159 g/km (Grand C-MAX) és 154 g/km (C-MAX) szén-dioxidot bocsát ki. A könnyed teljesítmény mellett pedig sokkal élvezhetőbb vezetési élményt ad, mely egyben gazdaságosabb is.