Ford Kuga törésteszt: kiváló gyermekvédelem

forrás: Ford Vagép

2010 április 26.

Újabb törésteszteket végzett az Euro NCAP, és a független intézet elégedetten nyugtázta, hogy az ötcsillagos utasbiztonság mellett a Ford Kuga öt csillagot érdemelt ki a gyermekvédelemre is.

A szülők nagy része még ma sem tudja helyesen használni a gyermekülést, derült ki az Euro NCAP intézet legutóbbi felméréséből. Az autógyártóktól független szervezet kimutatása szerint ugyan a gyermekülés már elterjedt, de az autósok 60 százaléka még mindig nem használja megfelelően: rosszul rögzítik, nem kötik be megfelelően az övet, vagy nem a gyermekhez illő ülést használják.

Ennek oka abban keresendő, hogy a gyártók még mindig nem látják el elegendő információval az autósokat a gyermekülés helyes használatáról. Az Euro NCAP plusz pontokat ad a gyermekülésekkel kapcsolatos információk feltüntetéséért, ezzel ösztönzi a gyártókat a jelölésekre.

2003 novembere óta ültet egy 18 hónapos és egy 3 éves gyermeknek megfelelő méretű bábut gyermekülésekbe az Euro NCAP, hogy a frontális és oldalütközéskor szerzett tapasztalatokat pontozza. Legfeljebb 49 pontot és öt csillagot lehet megszerezni, de eddig maximum négyet szereztek az autók. Dicséretes azonban, hogy az újonnan töréstesztnek alávetett hét autóból négyen négy csillagot szereztek a gyermekvédelmi teszten.

A a Ford Kuga is kíméletes a gyalogosokhoz, míg a Volkswagen T5 kisbusz mindössze egy csillagot szerzett a gyalogosgázolási teszten. A Kuga az utasvédelmi próbán is jól helyt állt, akárcsak az Audi A4, hiszen öt csillagot érdemeltek ki.