Új Ford Focus ST Párizsban

forrás: Ford Vagép

2010 november 22.

A dinamikus Ford Focus ST főszerepet kapott a 2010-es Párizsi Autószalonon. Az 5-ajtós ferdehátú, a 4 ajtós szedán és az 5-ajtós kombi együtt volt látható – ez az első alkalom, hogy a Focus család teljes új generációja egyszerre tárul a közönség elé.

Mindegyikük a Ford kinetikus dizájn alapján kialakított dinamikus külsővel, fantasztikusan kialakított belsővel, könnyen megszokható kezeléssel, nagy teljesítménnyel és magas fokú üzemanyag-gazdaságossággal és alacsony szén-dioxid-kibocsátással rendelkezik.

[youtube]NR0Xkr11LpI[/youtube]

Kiemelkedő és tüzes jellegét ünneplendő, a párizsi bemutató alkalmával a „Tangerine Scream” stílusú karosszériaszínezést kapta, mely híven tükrözi energikus jellegét. A karosszéria vibráló színeit a klasszikus „Y”-küllős könnyűfém keréktárcsa aranygrafit fényezése egészíti ki.

Ezt a modellt egy egyben kialakított, fényes, fekete színű hatszögű rácsozással ellátott trapéz hűtőrács, egy új dizájnnal készült motorsport ihletésű első spoiler és egy optimalizált hátsó spoiler teszi könnyen felismerhetővé. Az erőteljes vonalú küszöb kihangsúlyozza az alvázat, a hátsó ütköző és az alsó műszerfal pedig teljes egészében megújultak. A szellőzők között egy dupla kipufogócső emlékezteti a vezetőt az elérhető teljesítményre.

Az ST sportos külsejét a fényszórók élszalagjának fényes, fekete fényezése, a hátsó lámpák sötét árnyalata és a hűtőrácson elhelyezett emblematikus ST jel csak tovább fokozza.

A megkapó külső színtéma a belső térben is visszaköszön a Recaro szénfekete bőrhuzatokkal és feltűnő narancssárga panelekkel. A fülkében mindenütt egyedi műszerezettség és további olyan vakmerő részletek erősítik az autó sportosságát, mint a fekete bőr szegélyezés és az élénk sárga-arany kontrasztos varratok.

Az újgenerációs Focus ST szívét egy speciális fejlesztésű 250 lóerős, új, 2 literes Ford EcoBoost turbófeltöltős benzinmotor adja. A rendkívül hatékony égési rendszernek köszönhetően az EcoBoost motor 10%-kal több energiát és forgatónyomatékot hoz létre, mint a jelenlegi 2,5 literes ST motor.

A klasszikus ST kezelésének biztosítása érdekében az új Focus ST alacsonyított alvázzal, javított kormányrendszerrel és egyedi lengéscsillapítással rendelkezik. Az olyan technológiai előrelépések, mint a Torque Vectoring Control javítják a jármű stabilitását és útfekvését, hogy a vezetés minőségét még magasabb szintre emelje.