Mesteri kialakítású új Ford Mondeo

forrás: Ford Vagép

2010 november 15.

A stílusos és sportos új Ford Mondeo azonnal megragadja a tekintetet. Az autóba ülve szeme elé tárulnak a prémium minőségű anyagok, a modern dizájnelemek, és megtapasztalhatja a magas fokú kényelmet.

Ahhoz azonban a felszín alá kell tekinteni, hogy felfedezze a belülről áradó szépséget. Az új Mondeo számos érzékenyebb, és alacsonyabb fogyasztást nyújtó benzin- és dízelmotort kínál, melyek alacsonyabb szén-dioxid kibocsátást tesznek lehetővé. A vezetőt segítő technológiák közé tartozik a holttérfigyelő rendszer, az automatikus fényszóró, és a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer. A számos beépített innovatív technológia együttesen javítja az irányítást, növeli a biztonságot, ezzel téve kellemesebbé a vezetés élményét.

[youtube]7FyGgh3rcOo[/youtube]

Az elülső LED nappali világítás és az új hátsó LED lámpacsoport dizájnja is növeli a jármű dinamikus és prémium megjelenését, mialatt az integrált statikus kanyarfény javítja az oldalirányú láthatóságot a manőverezés során.

A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer folyamatos megfigyelés alatt tartja az előtte álló utat, és vizuális jelzőfénnyel, illetve a kormánykerék vibrálásával figyelmezteti sofőrt, ha elhagyja a sávot.

Az új Mondeóba a rendkívül hatékony új, 1,6 literes EcoBoost motor is került, ami egy hagyományos 2 literes benzinmotor erejével rendelkezik, azonban nagyobb üzemanyag-gazdaságosságot és mindössze 158 g/km szén-dioxid kibocsátást biztosít. Emellett 240 Nm forgatónyomatékot hoz létre a zökkenőmentes teljesítmény elérése érdekében.

Az újgenerációs, csendesebb és érzékenyebb Duratorq dízelmotorok nagyobb teljesítményt biztosítanak alacsonyabb szén-dioxid kibocsátással és gazdaságosabb üzemanyag-fogyasztással.

A Ford PowerShift az automata váltók és a hagyományos kézi váltók kínálta vezetési élmény együttesét adja. A hatsebességes duplakuplungos automata váltó intelligensen kiválasztja a következő sebességet, pontosan úgy, hogy biztosítsa a zökkenőmentes váltást és azt, hogy ne vesszen el erő.