Ford Mondeo törésteszt: csillagos ötös

forrás: Ford Vagép

2010 április 19.

A Ford Mondeo utasbiztonságból is jelesre vizsgázott az EuroNCAP töréstesztjén. A Mondeo ráadásul nemcsak a felnőtt utasok, de a gyermekek részére is megfelelő védelmet biztosít egy ütközés esetén.

A frontális ütköztetés során a legújabb Ford utasfülkéje nem sérült, a kormányoszlop előremozdulva biztosított helyet a térdlégzsák működésének, amely sikeresen csökkentette a lábsérülés kockázatát. Az utasülésen ülőnek sem kell aggódnia, az utas térde még csak el sem érte a műszerfalat, de egyéb testrészei sincsenek kitéve komoly sérülés veszélyének.

A Mondeo ráadásul nemcsak a felnőtt utasok, de a gyermekek részére is megfelelő védelmet biztosít egy ütközés esetén. A szélső hátsó ülésekben alapfelszereltségként megtalálható ISOFIX rögzítési pontoknak köszönhető a gyermekvédelmi besorolás 4-ből négy csillagos eredménye.

A lehetséges négyből viszont csak két csillagot sikerült gyalogosvédelemre megszerezni, mivel éppen ott volt a legkeményebb a motorháztető, ahová a szerencsétlenül járt gyalogos feje ütődhet. A lökhárító kimondottan veszélytelen, de még a motorháztető nagy része is tisztességes esélyt ad a súlyosabb sérülés elkerülésére egy 40 km/órás ütközés esetén.