Ford WRC sikerek Új Zélandban

forrás: Ford Vagép

2010 július 26.

Egy kivétellel Sebastien Loeb nyerte az összes aszfaltos versenyt 2004 óta a rali-világbajnokságon, a Fordnak nem termett babér. A 2006-os Monte Carlo-rali a kivétel, ahol Marcus Grönholm megelőzte. Új Zelandban most újra sikerült a bravúr.

A Ford csapat vezetője, Malcolm Wilson a wrc.com-nak úgy nyilatkozott, hogy a csapatuk most minden erejével arra összpontosít, hogy megtörje a Citroënek fölényét aszfalton. Ez kulcskérdés lehet a bajnokság tekintetében, hiszen az évad hátralévő részében négy aszfaltos verseny is lesz.

Éppen ezért a Ford első számú raliversenyzője, Mikko Hirvonen ezen a hétvégén Szerbiában a helyi bajnokságban versenyez, hogy felkészüljön a következő versenyre, amely a Bulgár-rali lesz, aszfalton.

Nézzük meg, mi történt Portugáliában a szuperspeciálon. Mikor nyertünk mi valaha aszfaltos szuperspeciált? Mindig is úgy éreztük, hogy murván lehetünk versenyképesek, de azt mondtuk: találjunk egy extra fokozatot aszfalton. Ezért vagyunk most itt.

De ki tudja, hogy ez elég lesz-e? Mikko Hirvonen tavaly mindössze egyetlen ponttal maradt el a világbajnoki címtől, de még soha nem nyert versenyt aszfalton.