Új Focus ST premier Párizsban

forrás: Ford Vagép

2010 augusztus 9.

Ősszel, a Párizsi Autószalonon nemcsak az új Ford Focus alapváltozatait, hanem az ST-t is kiállítják. Év elején, Detroitban már láthattuk a Focus új generációját, a következő lépésben, a Párizsi Autószalonon az ST kivitelt leplezik le.

Közeledik az új Ford Focus piaci premierje, a gyár az őszi Párizsi Autószalonon is kiállítja az ötajtós és kombi változatot. A hírek szerint lesz a standon egy igazi újdonság is: az Auto Express forrása szerint kiállítják az új ST-t.

Derrick Kuzak, a Ford termékfejlesztési igazgatója korábban azt mondta, hogy az új ST turbós EcoBoost motort kap, amely erősen valószínűvé teszi, hogy a jelenlegi 2,5 literes blokkot a gazdaságosabb kétliteresre cserélik.

Teljesítményéről még nincs hír, de 250 lóerőt és 350 Nm csúcsnyomatékot könnyedén ki lehet hozni belőle, így nem vesztené értelmét a 300 lóerős RS kivitel sem. 250 lóerős a Renault Mégane sportváltozata is, a Ford azonban jobb gyorsulást és végsebességet ígér, százas tempóra hat másodperc körüli idővel gyorsulhat az ST.