Ford Mustang negyedmillió dollárért

forrás: Ford Vagép

2010 augusztus 11.

Tavaly egy különleges Mustang szép kis summát hozott egy jótékonysági aukción. A nagy sikeren felbuzdulva a Ford idén is egy teljesen egyedi Mustangot készített az eseményre, és ez sem sikerült éppen rosszul, 250.000 dollárt fizettek érte.

A repülős design nem a véletlen műve, hiszen egy amerikai, kísérleti légijárművekkel foglalkozó szövetség jótékonysági árverésére készült ez a darab is. Az idei darab, az AV-X10, amelyhez egy 2010-es Mustangot vettek alapul, és a Dearborn Doll becenevet kapta, idén csak 250 ezer dollárt hozott a kasszába, nem mintha csak fele annyira lenne cool, mint elődje. A repülés hőskorának egyik kedvelt szimbóluma, egy pin-up lány szolgál logóként, színeit pedig egy igazi második világháborús vadészgépről kölcsönözték. És még az ülések is olyan bőrből készültek, mint a vadászpilóták dzsekije annak idején.

A Dearborn Dollnak nemcsak a külalakja menő: 550 lóerő, speciális kipufogó (a megfelelő hanghatások érdekében, természetesen) és persze a megfelelő kerekek. Állat verda, mégis csak fele annyit fizettek érte, mint a tavalyi AV8R-ért.