Monster Ford Fiesta WRC a Rally Világbajnokságon

forrás: Ford Vagép

2010 május 24.

Alig néhány nappal azután, hogy élete első európai versenyén, a Rally Világbajnokság törökországi futamán mérette meg magát a Monster Energy Ford Focus RS WRC volánja mögött, Ken Block bejelentette, hamarosan érkezik a Gymkhana 3 2011 Ford Fiesta

A Monster World Rally Team máris az egyik legismertebb rally csapat a világon. A csapatról bővebb információk találhatók a www.monsterworldrallyteam.com oldalon. A fáradhatatlan Ken Block emellett a Monster Fiesta Rally America volánja mögött a Rally America mind a hat futamán, valamint a 2010-es X-Games-en is indul, most pedig bejelentette, elkészíti a régóta várt Gymkhana 3-mat, amelynek ezúttal az új Monster Fiesta lesz a főszereplője.

Block első Gymkhana videóját 2008-ban készítette, csak úgy kedvtelésből, a Gymkhana azóta Block szinonimájává vált, videói pedig önálló internetes jelenséggé léptek elő, több, mint 30 millió YouTube letöltést produkálva, így Block a világ egyik első-számú motorsport-sztárjává vált.

Block a régóta várt Gymkhana 3-al a tervek szerint eddigi leglátványosabb videójára készül, ahol újra bemutatja elképesztő vezetési képességeit az épületek között szlalomozva, hajtűkanyarokat, 180-360 fokos fordulatokat megtéve, extrém gyorsításokat és fékezéseket, csúsztatásokat, pördüléseket produkálva.

A Gymkhana-ban az a legjobb, hogy nagyszerű móka. A rally-versenyzés legizgalmasabb elemeit vonultatja fel, a versenyzés keltette stressz nélkül, így felszabadultan játszhatok egy fantasztikus autóval. – mondta Block mosolyogva. Alig várom már, hogy megkezdődjön a Gymkhana THREE 2011 Ford Fiesta forgatása. Angliában már teszteltem az autót ami elképesztően erős és nagyszerűen irányítható. – tette hozzá lelkesen.

Amikor Block januárban bejelentette, hogy új együttműködésbe a Ford-dal, Facebook oldalát elárasztották a kérdések arról, hogy mikor várható a legújabb Gymkhana videó, a rajongók pedig most láthatják az első képet az autóról, amely az új film sztárja lesz.

[youtube]p8lSbpAHRnk[/youtube]

A Gymkhana THREE Fiesta fényezése hasonlít a Monster World Rally Team által a Rally America-ban használt Monster Fiesta és a Rally Világbajnokságban használt Monster Focus külsejéhez, ám ha lehet, még azoknál is vibrálóbb, feltűnőbb.

A rendkívül agresszív külsejű, brutális spoilerekkel ellátott, és a Block védjegyévé vált 43-as számot viselő, mintegy 1,2 tonnás Fiesta motorházteteje alatt is elképesztő erőforrás dolgozik: az eredetileg 850 lóerős motort 650-re szabályozták le a Block által végzett manőverekhez szükséges nyomatékgörbe eléréséhez: a hatsebességes szekvenciális váltóművel ellátott erőgép 4000-es fordulaton 895 Nm nyomatékot produkál, és mindössze 2 másodpercre van szüksége a 100 km/órás sebesség eléréséhez. Brutális…