Új Ford Ranger, a munkagép

forrás: Ford Vagép

2010 október 25.

Ford Ranger: merész, erős és magabiztos. A világ 180 különböző autópiacán mutatkozik be a teljesen új Ford Ranger kompakt pickup, amely új, globális műszaki alapokra épül. Nagyobb teljesítménye, jobb képességei és a korábbinál sokkal több funkciója révén a Ranger teljesen átformálja majd a pickup-élményt.

A Ranger három új motort kap – köztük két Ford Duratorq TDCi dízelt akár 470 Nm nyomatékkal –, valamint új hatfokozatú manuális és automatikus váltókat a kompromisszumok nélküli teljesítmény érdekében. A kivételesen jó vontatóképesség és akár 1.500 kilogrammos terhelhetőség egyértelműen jelzi, hogy az új modell megörökölte a Ford Ranger hagyományos erősségeit , ugyanakkor korábbi Rangerekhez képest jóval több funkciót és intelligens technológiát kínál: például Adaptív Terhelésszabályozás, Utánfutó szabályozás, Hangvezérlés, illetve a szegmens első Tolatókamera rendszere. Az új generációs modell a kompakt pickupok között a legtöbb csúcstechnológiás elemet tartalmazza, ráadásul a magas szintű kidolgozottság, kiváló minőség mellett az új biztonsági innovációkat is kínáló Ranger, kényelmes, csöndes futást is kínál.

Asokkal erősebb és biztonságosabb, kivételes vontatóképességgel rendelkező vadonatúj Ford Ranger egyértelműen a szegmensvezető helyére tör. A modell nemcsak a Ranger pickupok tartalmas örökségére épít, hanem olyan tágas, kényelmes és gazdagon felszerelt utasteret, valamint kifinomult vezetési élményt kínál a vásárlóknak, amelyet csak személyautóktól várnának el. A szegmens műszaki értelemben legfejlettebb járműveként a Ranger a Ford és a Mazda által használt, globális, kompakt pickup padlólemezre épül, s a legújabb modell a vállalat EGY Ford programjának égisze alatt kifejlesztett modellek között. Az új padlólemez egyszerre két eddig használt pickup padlólemezt vált fel, s merész megjelenéssel hódítja meg a vásárlókat világszerte.

A Rangerben két új dízelmotor mutatkozik be: az új 2,2 literes Ford Duratorq TDCi, soros négyhengeres motor csúcsnyomatéka 375 Nm, legnagyobb teljesítménye 110 kW (150 LE). A nagyon agilis és hatékony, új 3,2 literes, Ford Duratorq TDCi, soros öthengeres motor 470 Nm csúcsnyomatékkal és 147 kW (200 LE) teljesítménnyel. Bizonyos piacokon a Forrd egy új, 2,5 literes benzines motort is kínál majd.