A Ford Fiesta az Év női autója

forrás: Ford Vagép

2013 július 26.

A női autós újságírókból álló nemzetközi zsűri szavazatai alapján – a vonzerő, a biztonság, az ár-érték arány, a gyermekbarát kialakítás és a környezettudatos működés szempontjai szerint – a Porsche Boxster S, az Audi Allroad és a Range Rover modelleket megelőzve a “remek megjelenésű és kiváló minőségű” Fiesta nyerte a 2013-as ’Év Női Autója’ címet. A stílusos, látványos külső megjelenés, valamint az ergonomikusabb és komfortosabb utastér mellett a Ford MyKey, SYNC és Active City Stop rendszereket is kínáló Fiesta 1.0 EcoBoost emellett a 2013-as Év Leggazdaságosabb Női Autója címet is megszerezte.

A Ford 1,0 literes EcoBoost erőforrása (az Év Motorja díj 2013-as és 2012-es győztese) 125 lóerővel és 99 g/km CO2-kibocsátással szerepel a Fiesta héttagú, 100 g/km-nél alacsonyabb CO2-emissziójú* motorpalettáján.

Az új Fiesta ötcsillagos értékelést kapott a független járműbiztonsági szervezet, az Euro NCAP töréstesztjén. A Vészhelyzeti Segélyhívóval kiegészített Ford SYNC egy balesetet követően közvetlen kapcsolatot teremt az autó utasai és a helyi mentőszolgálat operátora között, az Active City Stop rendszer pedig segít elkerülni a koccanásos baleseteket.

Az immár ötödik éve létező Év Női Autója cím díjátadó ünnepségét októberben rendezik meg Londonban.