Fiesta ECOnetic 3,7 liter fogyasztással

forrás: Ford Vagép

2010 május 10.

A Ford Focus és Ford Mondeo ECOnetic modellek után immáron Magyarországon is elérhető a Fiesta ECOnetic, hamarosan pedig rendelhető lesz a Transit ECOnetic is.

A Ford ECOnetic modelljeinek koncepciója az osztályelső emisszió és ultra-alacsony CO2 kibocsátás elérése a legmodernebb, mégis megfizethető hagyományos hajtásláncok, alacsony gördülési ellenállású, üzemanyag-takarékos gumiabroncsok és az alapmodell bizonyos módosításai révén (jellemző területek a váltóút gazdaságosabbá tétele, a légellenállás illetve az autó önsúlyának csökkentése).

Az új Fiesta ECOnetic a 3,7 l/100 km-es fogyasztás és a 98 g/km CO2 kibocsátás egyedülálló kombinációját kínálja. Az ECOnetic modellcsalád legújabb tagja az elképesztően alacsony, 98 g/100 km CO2 kibocsátású Ford Fiesta ECOnetic, amely immáron Magyarországon is elérhető. A 90 lóerős, 1,6 literes, dízel részecskeszűrővel (cDPF) felszerelt Duratorq TDCi motor különlegesen átalakított változatával hajtott autó a Ford leggazdaságosabb Fiesta-változata: vegyes üzemmódban mindössze 3,7 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren. Ez a takarékosság osztályelső, 98 g/km CO2 kibocsátással párosul.

Mindez azt bizonyítja, hogy a hagyományos hajtásláncok révén is rendkívül kedvező fogyasztás és kifejezetten alacsony CO2 emisszió érhető el – s ehhez mindössze a különféle üzemanyag-takarékos megoldások átgondolt kombinációjára van szükség.

    Ford ECOnetic modellek

  • Fiesta ECOnetic a 3,7 l/100 km-es fogyasztás és a 98 g/km CO2
  • Focus ECOnetic vegyes ciklusban 4,3 l/100 km, CO2: 115 g/km
  • Mondeo ECOnetic 5,2 litert fogyaszt 139 g/km CO2 mellett
  • Transit ECOnetic 7,2 l/100 km-es fogyasztás mellett 189 g/km CO2

Míg a Flexifuel (bieetanol meghajtású) járművek legnagyobb piaca jellemzően Skandinávia, az ECOnetic modellek Belgiumban, az Egyesült Királyságban és Franciaországban a legnépszerűbbek.