Ford S-MAX az Év Autója

forrás: Ford Vagép

2010 január 30.

A Ford S-MAX-ot szoros versenyben találták a legjobbnak azt követően, hogy az eredetileg a teljes listára felvett 41 autóból a rövidlistára kiválasztottak nyolcat – a Citroen C4 Picasso-t, a Fiat Grande Punto-t, a Ford S-MAX-et, a Honda Civic-et, az Opel/Vauxhall Corsa-t, a Peugeot 207-est, a Skoda Roomstert és a Volvo C30-ast.

Az Év Autója Díj egy olyan nemzetközi elismerés, amelyre 22 európai ország 58 vezető szakújságírója szavaz. A díj célja az, hogy elismerje a legjobb eladásra kerülő autót a díj odaítélését megelőző 12 hónapban. A díjat hét vezető európai kiadvány – az olasz Auto, a brit Autocar, a spanyol Autopista, a holland Auto Visie, a francia L’Automobile Magazine, a német Stern és a svéd Vi Bilagare szervezésében ítélik oda.

Teljesen lenyűgöz bennünket az S-MAX iránti érdeklődés, s ez a díj megerősíti a modell vonzerejét – hangsúlyozta Steve Odell, a Ford marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős európai alelnöke. Az a tény, hogy az S-MAX új ügyfeleket hoz hozzánk, a Ford márka megújult vonzerejét jelzi számunkra olyan autók gyártásával, amelyek kiválóan néznek ki, remekül vannak megépítve és kompromisszumok nélküli vezetési élményt nyújtanak.

Amellett, hogy az európai Ford modellpalettájának új tagja, az új S-MAX az első olyan Ford modell, amelyik a kinetikus formatervezési nyelv elemeit vonultatja fel, illetve a Ford tulajdonosok számára számos új, izgalmas, vezető-orientált műszaki fejlesztést is tartalmaz.

A Ford az S-MAX-nek odaítélt 2007-es Év Autója Díj-jal együtt már ötször nyerte el ezt a nagytekintélyű elismerést. Először 1981-ben a Ford Eskorttal, majd 1985-ben a Ford Scorpioval és 1993-ban a Ford Mondeo első generációjával. 1999-ben pedig az első Ford Focus, kategóriájában új standardokat teremtve, a díj 44 éves történetének egyik legnagyobb különbségével nyerte meg az Év Autója Díj-at.