Új Ford Explorer premier a Facebookon

forrás: Ford Vagép

2010 június 30.

A jelentősen áttervezett Ford Explorer nem egy autószalonon, hanem az interneten mutatkozik be a nagyközönségnek. A járműiparban szokatlan marketingtechnikához folyamodik a Ford, hogy minél nagyobb tömegekhez eljusson: a csaknem 500 millió felhasználót számláló Facebook közösségi portálon rántja le a leplet a terepjáró legújabb változatáról.

Már 140 karakteres világban élünk – fogalmazott Scott Monty, a Ford úgynevezett közösségimédia-osztályának főnöke, utalva a Twitter-üzenetek felső határára.Ha fel akarjuk hívni az emberek figyelmét valamire, akkor az üzenet ütős kell hogy legyen

A michigani vállalat a jövő héten kezdi előkampányát, amelyben azt hirdetik majd, hogy a Facebookon debütál az új Explorer. A pontos dátum még nem ismert, valamikor júliusban lesz a nagy nap.

Annyi már ismert, hogy az új Explorer 25 százalékkal takarékosabb elődjénél, és több biztonsági funkció lesz benne, például a hátsó üléseknél is elhelyeznek felfúvódó biztonsági öveket. Ezenkívül olyan terepvezérlő programok közül lehet választani, amelyek az útviszony függvényében állítják be például a kerékmeghajtás és a felfüggesztés jellemzőit.

A Ford idén év végétől fogja gyártani az új Explorert, amely a legnépszerűbb városi terepjáró az Egyesült Államokban, hazai viszonylatban a Ford Kuga képviseli az európai 4×4 szegmenst. A legelső Explorer változat 1990-ben gördült le a gyártószalagról.