Van egy jó ötlete? Mondja meg a Fordnak!

forrás: Ford Vagép

2010 június 14.

Nagy népszerűségnek örvend a Ford által létrehozott weboldal, amelyen az internet-felhasználók megoszthatják véleményüket, ötleteiket az autógyártóval, amely így a jövőben azokat felhasználva, a fogyasztói igényekre közvetlenül reagálva tervezheti autóit.

Megújította az egyébként már közel tíz éve létező thefordstory.com weboldalát a Ford, ahol a felhasználók megoszthatják ötleteiket arról, hogy mi az, amit szívesen látnának egy Ford modellben. Alig egy héttel történt megújulása óta már több mint 2500 ötlet érkezett.

A “Te ötleteid” weboldal a jövőben mintegy közösségi oldalként funkcionál, ahol mindenki nyomon követheti, mit gondol a többi felhasználó az ötleteiről, illetve maga is értékelheti, kommentálhatja mások ötleteit. Azok az ötletek, amelyek a legtöbb pozitív visszajelzést kapják, továbbkerülnek a Ford termékfejlesztési részlegének marketingcsapatához.

[youtube]m8UToqOvQBo[/youtube]

A Ford természetesen nem szellemi tulajdon tárgyát képző technikai, műszaki megoldásokat vár, a vállalat a vevői igényeket, elvárásokat akarja megismerni. Hiszen szinte mindenkinek vannak olyan ötletei, praktikus tapasztalatai, amelyeket autója használata során szerzett, legyen az bármi, a vészvillogó gombjának elhelyezkedésétől a tárolórekeszek kialakításán át komolyabb műszaki megoldásokig.

Ezek korábban nagyon nehezen jutottak el a fejlesztésért felelős mérnökökig, s így előfordulhatott, hogy ugyanaz az esetleg kevésbé praktikus megoldás a modellek újabb és újabb generációiban is megjelent, a weboldal által lehetővé váló közvetlen visszacsatolásnak köszönhetően azonban ez a jövőben elkerülhető lesz.