Bemutatkozik az új S-MAX

forrás: Ford Vagép

2010 február 25.

Csak néhány napja, hétfőn mutatkozott be Detroit-ban az új Focus, és a Ford tegnap ismét új modelleket leplezett le, ezúttal a Brüsszeli Autószalonon. A Ford S-MAX és Galaxy modellek, amelyek izgalmas, vadonatúj megjelenést kapnak 2010-re, a műszaki innováció évét vezetik be a Fordnál.

Az új technológiák között találjuk az új Holttér Figyelő Rendszert (BLIS®), amely fokozza a vezető és az utasok biztonságát és kényelmét, valamint a prémium hangrendszert, ám új hajtási láncokat is kapott a két hazánkban is igen népszerű modell.
Az új S-MAX-ban és Galaxy-ban mutatkoznak be Európában először a Ford forradalmi, rendkívül üzemanyag-hatékony, nagyteljesítményű négyhengeres EcoBoost turbófeltöltéses, közvetlen befecskendezéses benzinmotorjai, amelyek ötvözik az élvezetes autóvezetést a kis fogyasztással és csekély károsanyag-kibocsátással.

Megérkezett ugyanakkor a dízelmotorok új generációja is: a 2,0 literes Duratorq TDCi Euro-5 emissziós besorolással készül, és lesz egy 163 lóerős változata is.
Az újdonságok sora ezzel azonban még nem ér véget: a legmodernebb Ford PowerShift erőátvitel is bekerül a kínálatba, ugyanis széria a 2.0 EcoBoost motorhoz, opcióként kapható a 140 és a 163 lóerős 2.0 Duratorq dízelmotorokhoz.

Az S-MAX és a Galaxy voltak az első modellek, amely megkapták a Ford kinetikus dizájnjának elemeit. Még ennél is fontosabb azonban, hogy e modellek kezdték megváltoztatni az emberek Fordról alkotott véleményét. – mondta John Fleming, a Ford Európa elnök-vezérigazgatója

Nem kell sokáig várni a Ford harmadik zászlóshajója, a Mondeo megújulására sem, a külsőleg és motorizációban egyaránt (többek között itt is elérhetőek lesznek az EcoBoost motorok) új modell szintén még idén, várhatóan nyár végén érkezik. A Mondeo egyébiránt 2009-ben Magyarországon 11,8%-os piaci részesedéssel szintén szegmensének első helyén végzett.