Erősebb motorokat kapott a Fiesta

forrás: Ford Vagép

2010 március 24.

Tavasszal bemutatkozik a vadonatúj, látványos Fiesta Sport +, s erősödött a Fiesta Euro V-ös normáknak is megfelelő 1,6 literes Duratorq TDCi motorjának teljesítménye is: immár 95 lóerőt produkál, miközben fogyasztása és CO2 emissziója egyaránt csökkent.

A 120 lóerős1,6 literes Duratec TiVCT benzines vagy a módosított, immár 95 lóerős (70 kW), 1,6 literes Duratorq TDCi dízelmotor bármelyikével rendelhető újdonság a Fiesta sorozat sportosságát és különleges vezetési élményét hangsúlyozza. Háromajtós Fiesta Sport+ teljes optikai csomaggal érkezik, amelynek része a különlegesen kialakított első lökhárító a széles légbeömlővel, az oldalsó küszöbidomok, illetve a hátsó lökhárítóba integrált diffúzor.

A Fiesta Sport+ -hoz két külső színvilág rendelhető, mindkettő az autó sportosságát hivatott hangsúlyozni. A fehér alapfényezésű autók Performance Blue GT csíkokat kapnak a motorházfedélre és a tetőre, míg az exkluzív kék fényezésű modelleken látványos fehér csíkok virítanak. A csomagot a szériában felszerelt, nagyméretű és ehérre fényezett könnyűfém keréktárcsák teszik teljessé – a 7 x 17 kerekek és a rajtuk lévő 205/40 R17-es abroncsok a benzinmotoros verzióhoz járnak, míg a dízel 6 ½ x 16-os tárcsákat kap 195/45 R16-as gumikkal.

A sportos téma az utastérben is folytatódik. A fűthető és szériában oldallégzsákkal ellátott sportülések, a kék varrású, fekete bőrhuzatú kormány mellett fekete bőr borítja a váltógombot és a kézifék karját is. A Fiesta Sport+ emellett kék öltésekkel készülő első és hátsó szőnyegeket és küszöbdíszléceket kap, amelyeken különleges embléma látható.

Az átdolgozott motor vegyes üzemű átlagfogyasztása és CO2 emissziója 4,1 l/100 km* és 107 g/km a normál változat esetében. A korábbi, 90 lóerős Euro IV-es motor esetében ezek az adatok 4,2 l/100 km* és 110 g/km voltak. A szupertakarékos Fiesta ECOnetic modellbe szerelve az új motor adatai 3,7 l/100 km* és 98 g/km. A palettát érintő legújabb módosításoknak köszönhetően most már a teljes Fiesta-sorozat megfelel az Euro V-ös emissziós szintnek.