Új Focus kombi Genfben

forrás: Ford Vagép

2010 március 25.

Az új generációs Focus kombi, új technológiákat és magas szintű kidolgozottságot kínál a vásárlóknak, emellett kimagaslóan kedvező fogyasztást, csekély CO2 kibocsátást céloz meg, elődje elismerten magas színvonalú vezetési minőségének megőrzése mellett. Genfben a Ford azt is megerősítette, hogy egy globális, nagy teljesítményű sportmodell is tagja lesz az új generációs Focus-palettának.

Az eddig bemutatott modellek az új Ford C-MAX és a Grand C-MAX a 2009-es Frankfurti Autókiállításon, az új generációs Focus négy-, és ötajtós változatai a 2010-es Észak-Amerikai Autókiállításon mutatkoztak be, a kombi pedig most érkezett meg.

A Ford Focus európai palettájának egyik erőssége mindig is a kombi volt, hiszen az ötajtós ferdehátú mögött ez a második legnépszerűbb modell. -Fejtette ki John Fleming, a Ford Európa elnök-vezérigazgatója. Úgy véljük, hogy az új Focus kombi minden tekintetben kielégíti az igényeiket.

A Focus kombi ugyanazzal az élénk Candy Red fényezéssel mutatkozik be, amit Detroitban, januárban már megcsodálhattak a nézők az új Ford Focus ötajtós változatán. A Genfben kiállított ötajtós, ferdehátú modell színe a lágy és modern Hot Mustard – egy modern, sötétmetál sárga fényezés.

Az új Focus európai és az észak-amerikai gyártása egyszerre indul meg 2010 végén, az értékesítés 2011 elején kezdődik.