Ford Focus EcoBoost motorok

forrás: Ford Vagép

2010 március 30.

Az 5-ajtós Focus ECOnetic modellben debütál az új, extraként kapható Ford Auto-Start-Stop rendszer. Az új, extraként Auto-Start-Stop rendszerrel is rendelhető Focus lenyűgöző eredményekkel büszkélkedhet: 99 g/km-es CO2-kibocsátás és 3,8 literes fogyasztás.

A Ford EcoBoost motorcsaládja gazdaságos és vezetési élményben gazdag megoldást kínál elérhető áron. Közvetlen befecskendezés, turbófeltöltő és dupla váltakozó szelepvezérlés – ezek gondoskodnak a hagyományos benzinmotorokhoz képest akár 20%-kal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztásról.

Az EcoBoost motorok kulcsfontosságú részét képezik a Ford ECOnetic Technologies-nak. Az új Ford C-MAX teljesen új 1.6 literes motorja és a Mondeo, az új S-MAX és az új Galaxy 2.0 literes motorja három kiemelkedő tulajdonsággal rendelkezik: először is a közvetlen befecskendezéssel, másodszor a turbófeltöltővel és harmadszor a dupla váltakozó szelepvezérléssel. Az égési hatékonyság maximalizálásának köszönhetően a motorok hatékonyabbak és akár 20%-kal kevesebb CO2-t bocsátanak ki, mint a hasonló teljesítményű, hagyományos benzinmotorok.

Az 5-ajtós Focus ECOnetic modellben debütál az új, extraként kapható Ford Auto-Start-Stop rendszer. A rendszer automatikusan leállítja a motort, amikor az üresben jár (például a piros lámpánál) és újraindítja azt, amikor a vezető el szeretne indulni – megtakarítva így az álló helyzetben elpocsékolt üzemanyagot.

Az Auto-Start-Stop egy speciális rendszer, mely a komfort érzetet szem előtt tartva lett megtervezve, ami így olyan teljesítményt nyújt, mely problémamentes és csöndes indítást/leállítást biztosít – így Önnek nem kell változtatnia vezetési stílusán. A rendszer akár 5%-kal is képes csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást és a CO2 kibocsátást vegyes használat mellett. Városban azonban még ennél is nagyobb, akár 10%-os megtakarítást is elérhet vele!

Az intelligens visszatöltés elektromos áramot generál fékezéskor, ami által nő a rendelkezésre álló erőforrások mennyisége. Ily módon az akkumulátor töltése a lehető leghatékonyabb módon történik, a lehető legkevesebb üzemanyag felhasználásával. Ez a módszer újabb megoldást kínál az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás csökkentésére.

A Ford Eco Mode a megfigyelések alapján egy vezetői profilt és egy pontszámot hoz létre, amit az alapján határoz meg, hogy mely területeken lehetne javítani a gazdaságosságon. Idővel ez a technológia segítségére lesz az üzemanyag-megtakarításban, így csökken az üzemeltetés költsége és kisebb hatást fog gyakorolni a környezetre.