Új C-MAX és Grand C-MAX

forrás: Ford Vagép

2010 április 6.

Az új Ford C-MAX-ot széleskörűen átalakították, így még elődjénél is családbarátabb lett. Amíg a sportos érzés és kupé külső az új C-MAX modellnek friss és modern profilt kölcsönöz, addig továbbra is élvezheti eredeti előnyeit a manőverezhetőség, mozgékonyság, tágasság és praktikusság terén.

A C-MAX Grand 7 üléses elrendezésével a helyigényesebb családok számára kifejlesztett újításunk. Így tehát csupán arról kell döntenie, hogy mennyire tágas modellre van szüksége, hiszen mindkét modellünk magas fokú kényelmet, meglepő technológiákat és felelősségteljesebb, alacsony szén-dioxid kibocsátású motort biztosít.

Lágyabb, elegánsabb és tágasabb hatást kelt e modell bőkezűen elosztott belső tere. A csúsztatható ikerajtók könnyű hozzáférést tesznek lehetővé, különösen szűkös parkolóhelyeken vagy akkor, amikor gyermekülést használ. Ez a fejlesztés szépen illeszkedik az autóhoz, mivel a sínt ügyesen a jármű felső vonala alá rejtettük.

A még nagyobb rugalmasság érdekében a 2+3+2 ülés elrendezés könnyedén 2+2+2 elrendezésre állítható át. Ez az kialakítás lehetővé teszi a középső üléssor gyors lehajtását, ezzel hasznos területet nyerve. Ez még egy olyan újítás, amely tovább növeli az utas kényelmét és javítja a modell praktikusságát.

A Ford kinetikus tervezése segítségével megszületett az új C-MAX. A modellt fémjelező újítások közé tartozik a megemelt karaktervonal, a merész keréktárcsák és az erős, atletikus felső rész, továbbá megkülönböztető jegye az ablak fejlesztése a C-oszlop mellett.

A modern külsőt korszakalkotó és meghökkentő technológiák adják. Ha például, bekapcsolja a párhuzamos parkolási rendszert, akkor még a legszűkösebb helyekre is automatikusan bekormányozza az autó önmagát.

A 5 üléses C-MAX megtartja a már nagy sikert aratott üléselrendezést a három egyéni 40/20/40 lehajtható ülésekkel. Lehetőség nyílik továbbá az ülések olyan elrendezésére, mellyel a külső ülések hátra- és előrefelé csúsztathatók, ezzel létrehozva a luxus 2+2 elrendezést.

A C-MAX az elsők között rendelkezik az új EcoBoost benzinmotorral. Ez az új motor felelősségteljes, hasznos és hatékony, és még nagyobb teljesítmény elérését teszi lehetővé, mint elődjei. Tulajdonképpen növeli az üzemanyag-fogyasztást és akár 20%-al csökkenti a szén-dioxid kibocsátást a hasonló hagyományos nagymotorokkal szemben.