Ford Figo, az indiai Fiesta

forrás: Ford Vagép

2010 május 3.

Tovább készül a leváltott Fiesta, hiszen az előző generációs modellt némi ráncfelvarrás után Indiában gyártja majd a Ford, ahol a kiskategóriás autók jelentős piaci részesedést tudhatnak magukénak. Ime az új Ford Figo!

Külön a fejlődő piacok számára készítette el legújabb modelljét a Ford. A Figo nem teljesen új típus, hiszen a nemrégiben leváltott Fiesta alapjaira épül, ám az előző generációt több ponton módosították a tervezők. Egyelőre a külső képeket adta közre a Ford, amely szerint a karosszériát a jelenlegi márkaarculathoz igazították.

A teljes frontrészt átalakították, ennek megfelelően új fényszórók, hűtőmaszk és lökhárító került a Figo orrára. A sziluett szinte változatlan maradt, ám hátul is találunk újdonságokat. A lámpaburák újak, ennek vonalát követik a különleges formájú hátsó ablakok. A Figo utasteréről és műszaki részleteiről nem szól a Ford közleménye.

India különösen fontos piac minden autógyártó számára, ezért a Ford mintegy 500 millió dolláros beruházással modernizálta a Chennaiban található üzemét. Ezzel kétszeresére, évi 200 ezer darabra növelték a gyár kapacitását. A Figo sikerre számíthat a népes országban, hiszen Indiában az újautó-eladások 70 százalékát a mini és kiskategóriás típusok teszik ki. Később további ázsiai és afrikai országokban is bevezetik a modellt, ám Európában szinte biztos, hogy nem találkozhatunk majd vele.