Új könnyű alváz Ford Transit lakókocsikhoz

forrás: Ford Vagép

2010 szeptember 8.

A Ford az új Transit Lakóautó Platformmal egészíti ki a lakóautó-iparág számára gyártott különleges járműveinek kínálatát. Az autóépítők számára tervezett, új és különlegesen könnyű alvázszerkezet nagyobb terhelhetőséget és alacsonyabb fogyasztást garantál az európai lakóautó-tulajdonosok számára.

Technikai szempontból az új Transit Lakóautó Platform egy könnyű súlyú, megerősített, alacsony építésű létraváz. Három különböző tengelytávval rendelhető meg (3,3 m, 3,75 m és 3,95 m), s a hátsó, nyitott hossztartók révén könnyedén rögzíthetők a váz utólagos kiegészítői; az új alváz-technológia sosem látott szabadságot biztosít azon átépítő cégek számára, amelyek elsőkerékhajtású lakóautók fejlesztésével foglalkoznak. A minden eddiginél rugalmasabban alakítható alváz extra széles hátsó tengellyel és tekintélyes, 1,98 méteres nyomtávval is megrendelhető.

A Ford Transit az európai lakóautó-iparág egyik legnépszerűbb modellje. A Transit modellcsalád hagyományos értékei és erősségei – például a legújabb technológiák alkalmazása, a kiemelkedő tartósság vagy a megfizethető ár – fogalmazott Steve Adams, a Ford Európa haszonjármű- üzletágának igazgatója.

Az új Ford Transit Lakóautó Platformot a már bevált 2,2 literes Duratorq TDCi Common-Rail közvetlen befecskendezésű turbódízel motor hajtja, ami kétféle teljesítménnyel – 115 LE (300 Nm) és 140 LE (350 Nm) – áll a vevők rendelkezésére, s mindkét változathoz hatfokozatú manuális sebességváltó csatlakozik. Hogy az utazás a lehető legbiztonságosabb legyen, az elektronikus blokkolásgátló rendszer (ABS) szériafelszerelés, s a járműhöz elektronikus menetstabilizáló (ESP) és hegymeneti elindulássegítő (HLA) is rendelhető.

Az új alvázhoz tartozó utaskabin formaterve és felszereltsége mind az átépítők, mind pedig a vásárlók számára rendkívül vonzó. A standard Tranzit teljes felszereltségi listája megrendelhető ehhez a változathoz is, így a jármű majdnem olyan komfortot kínál, mint egy személyautó, emellett pedig bőségesen mért rakodóhelyeket és a fedélzeti szórakoztató rendszerek széles skáláját, például műholdas navigációt és CD-s rádiókat opcionális Bluetooth® funkcióval és külső aux-csatlakozással.

A lakóautó-üzletág egyre fontosabb a Ford számára, ezért a vállalat mind komolyabb mérvű támogatást kíván nyújtani vásárlói számára. Ez az oka annak, hogy a Ford számos kezdeményezést indított útjára, amelyek célja a lakóautók vásárlóinak nyújtott vevőszolgálati támogatás kibővítése.